Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ


Υλικά

Για 4-6 άτομα
  • 300 γρ. μέλι
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 200 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 μανταρίνια ξύσμα
  • 2 πορτοκάλια χυμό
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. γαρύφαλλο
  • 2 κ.σ. σόδα
  • 1/2 κ.γ πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα αμυγδαλόψιχα
  • Φρουί γλασέ
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι για το πασπάλισμα


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και τα αυγά λίγο χτυπημένα.
Ρίχνουμε το μέλι σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί και να λιώσει στη φωτιά -όχι να βράσει- και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Μετά το προσθέτουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε 5 φραντζολάκια. Τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί με λαδόκολλα και φροντίζουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί θα διπλασιαστεί ο όγκος τους. Ψήνουμε για 75 λεπτά σε μέτριο φούρνο (175-200) με αντιστάσεις πάνω - κάτω.

Σερβίρουμε με ζεστό καφέ με σοκολάτα.

 


Απαιτούμενος χρόνος: 85 λεπτά







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου