Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ





Η φυσική κρέμα ματιών με μελισσοκέρι και λάδι jojoba συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς, με αποτέλεσμα να διατηρείται το δέρμα ελαστικό και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης. Περιέχει επίσης καροτέλαιο, βερυκοκέλαιο, βούτυρο καριτέ, αγγουρόνερο, ροδόξυλο και Βιταμίνη Ε.
Το μελισσοκέρι έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, μαλακτικές και επουλώτικές ιδιότητες και βοηθάει το δέρμα να παραμένει μαλακό, λαμπερό και ελαστικό. Είναι πολύ αποτελεσματικό στην φροντίδα του ταλαιπωρημένου από τον ήλιο, τη σκόνη και τη ρύπανση δέρματος, προστατεύοντας το από την πρόωρη γήρανση. Είναι πλούσιο σε λιπαρές ουσίες και εξομαλύνει τις γραμμές που δημιουργούνται γύρω από τα μάτια.
Το λάδι jojoba εισχωρεί εύκολα στην επιδερμίδα αφού έχει τη σύσταση υγρού κεριού και δεν αλλοιώνεται εύκολα. Διαθέτει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση και βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες και μέταλλα, αλλά επιπλέον διαθέτει ένα υλικό, που βρίσκεται στην εγκεφαλική κοιλότητα της φάλαινας με γαλακτοματοποιητικές ιδιότητες! Είναι εξαιρετικά ενυδατικό και θρέφει την επιδερμίδα. Ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας. 
To καροτέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Beta-Carotene, σε αντιοξειδωτικά, σε βιταμίνες Α, B, C, D & E, καθώς και σε λιπαρά οξέα (κυρίως Petroselinic Acid). Για το λόγο αυτό, το καροτέλαιο θεωρείται ένα από τα κορυφαία λάδια για την περιποίηση της επιδερμίδας. Ενυδατώνει, θρέφει και ταυτόχρονα συμβάλει αποφασιστικά στην ίαση και αναγέννηση της ταλαιπωρημένης και "γερασμένης" επιδερμίδας.
Το βερικοκέλαιο εξάγεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και απορροφάται εύκολα από το δέρμα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Πλούσιο σε πολυακόρεστα κάνει "θαύματα" στην θρέψη του δέρματος. Βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ενυδάτωση και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας.
To Λάδι Καριτέ (Shea Nut Oil) προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του δέντρου Butyrospermum Parkii το οποίο ευδοκιμεί στην Κεντρική Αφρική. Το λάδι Καριτέ, λόγω της μοριακής δομής του, έχει την ιδιότητα να εισχωρεί βαθιά μέσα στο δέρμα. Ξεπερνάει την κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας και εισχωρεί μέχρι τη βασική στιβάδα (την 5η κατά σειρά). Αυτή η εισχώρηση του ελαίου Καριτέ προσφέρει την τέλεια ενυδάτωση και την ιδανική απορρόφηση, δεν φράζει τους πόρους και δεν δίνει την αίσθηση της "λαδωμένης" επιδερμίδας. Το λάδι Καριτέ είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά καθώς περιέχει βιταμίνες Α, Ε και F (η οποία εντοπίζεται στα omega-3 και omega-6 λιπαρά). Δεν παρουσιάζει αλλεργικές αντιδράσεις και για το λόγο αυτό είναι πρώτο σε προτίμηση σε άτομα με πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα.
Η βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη), εμποδίζει τις αντιδράσεις των χημικών εκείνων ενώσεων που οξειδώνουν τα λιπαρά οξέα στον εγκέφαλο και το αίμα, σταματούν τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων και επιταχύνουν τη γήρανση των ιστών. Επίσης προστατεύει τις ίνες κολλαγόνου από την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών που οδηγούν στις ρυτίδες, ανακουφίζει την ξηρότητα του δέρματος και προάγει την απαλότητά του. Παρέχει προστασία στο πιο ακραίο στρώμα της επιδερμίδας από τη ζημιά που προκαλεί η UV ακτινοβολία, περιορίζοντας τον κίνδυνο για ηλιακά εγκαύματα.
Το αγγουρόνερο έχει τονωτικές, λευκαντικές, συσφιγκτικές, καταπραϋντικές ιδιότητες και μαλακώνει το δέρμα. Οι δροσιστικές ιδιότητες του αγγουριού δρουν εξαιρετικά ευεργετικά στην επιδερμίδα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Β, C και η παρουσία μετάλλων όπως μαγνήσιο, κάλλιο, μαγγάνιο και πυρίτιο το καθιστούν σημαντικό για τη φροντίδα του δέρματος των ματιών.
Τέλος, το αιθέριο έλαιο ροδόξυλου έχει γλυκό λουλουδένιο αλλά και ξυλώδες άρωμα. Καταπολεμά την κατάθλιψη, είναι αφροδισιακό, τονώνει τη διάθεση και βοηθά να ξεκουραστεί ο εγκέφαλος και να εναρμονιστεί το σώμα με το πνεύμα.
Έχει αντισηπτική δράση ενώ βοηθάει στην αντιμετώπιση του θαμπού, αφυδατωμένου και κουρασμένου δέρματος.
Όλα τα φυσικά καλλυντικά για να διατηρήσουν τις ιδιότητές τους πρέπει να συντηρούνται σωστά. Πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος ή μέσα στο ψυγείο. Οι κεραλοιφές μας δεν περιέχουν χημικά συντηρητικά, παρά μόνο πρόπολη η οποία δρα ως φυσικό συντηρητικό. Η κρέμα σώματος κατά της κυτταρίτιδας καλό είναι να εφαρμόζεται κατά τις νυχτερινές ώρες και να μην έρχεται το δέρμα σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως. 


Ημερομηνία λήξης: 6 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας
(Όλες οι πληροφορίες για τις ιδιότητες των συστατικών είναι αυτές που σχετίζονται με την συγκεκριμένη κρέμα και όχι οι μοναδικές ιδιότητες του εκάστοτε συστατικού)

Πηγές:


Περιορισμός ευθύνης: Οι πληροφορίες που παρέχονται στο συγκεκριμένο άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτική χρήση. Δεν είναι πρόθεση του συντάκτη να παρέχει συμβουλές για ιατρικά θέματα. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για πιθανά προβλήματα υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου