Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ




Φυσική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με μελισσοκέρι, βερικοκέλαιο, λάδι avocado, νερό αμαμελίδας, πρόπολη, αιθέρια έλαια μύρο, λιβάνι και grapefruit.
Το βερικοκέλαιο εξάγεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και απορροφάται εύκολα από το δέρμα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Πλούσιο σε πολυακόρεστα κάνει "θαύματα" στην θρέψη του δέρματος. Βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ενυδάτωση και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας.
Το λάδι avocado είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρόσωπο, λαιμό, σώμα και μαλλιά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B, D και E, φυτοστερόλες και κάλιο. Περιέχει επιπλέον πρωτεΐνες, λεκιθίνη, β-καροτένιο και περισσότερα από 20% βασικά ακόρεστα λιπαρά οξέα (παλμιτικό, παλμιτελαϊκό, στεατικό, ελαϊκό, λινελαϊκό και λινολενικό) και τριγλυκερίδια  (όπως και τα υπόλοιπα έλαια), τα οποία υπάρχουν σε ποσοστό 42% στο ανθρώπινο σμήγμα, συνεπώς το λάδι avocado μιμείται το σμήγμα προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την εμφάνιση ξηρότητας στο δέρμα. Επειδή είναι αρκετά βαρύ και παχύ λάδι αραιώνεται με αμυγδαλέλαιο. Είναι επίσης πλούσιο σε μαλακτικές ιδιότητες που προκύπτουν από στερολίνες που βοηθούν να επουλωθεί το κατεστραμμένο δέρμα. Απορροφάται εύκολα ως τη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος, δηλαδή το υπόδερμα ή υποδερμίδα, και δεν είναι φαγεσωρογόνο, δηλαδή δεν φράσει τους πόρους του δέρματος. Ενυδατώνει βαθιά, τρέφει και αναζωογονεί το δέρμα, αυξάνοντας την ελαστικότητά του, ανακουφίζοντας την ξηρότητα, τον κνησμό, την ψωρίαση και το έκζεμα και επαναφέρει το δέρμα στη φυσική του κατάσταση, δηλαδή από λιπαρό ή ξηρό σε κανονικό. Σε μια μελέτη που έγινε στο Τμήμα Τροφίμων Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, Technion - Ισραήλ Ινστιτούτου Τεχνολογίας το 1991, διαπιστώθηκε ότι το λάδι αβοκάντο αυξάνει σημαντικά την ποσότητα του κολλαγόνου στο δέρμα.
Το νερό Αμαμελίδας είναι ανθόνερο που προκύπτει από την εκχύλιση των αποξηραμένων ή φρέσκων φύλλων, κλαδιών και ριζών του φυτού Αμαμελίδα (Hamamelis Virgianiana, ιθαγενές φυτό της Νοτίου Αμερικής) σε νερό. Περιέχει γαλλικό οξύ, αμαμελιταννίνη και πτητικά έλαια, ρητίνες και φυτοχημικά όπως ταννίνες, καμφερόλη και ευγενόλη. Είναι κατάλληλο για το λιπαρό δέρμα λόγω της τονωτικής, στυπτικής, δροσιστικής και συσφικτικής ιδιότητας των ταννίνων που περιέχει. Υποστηρίζεται επίσης ότι, λόγω της παρουσίας φυτοχημικών τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικοί παράγοντες δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες, μπορεί να δράσει κατά της φωτογήρανσης. Το νερό Αμαμελίδας δεν προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες.
Η πρόπολη έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, γνωστές από την αρχαιότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφερόταν και ως «μαύρο κερί». Λαοί οι οποίοι ευδοκίμησαν στα παράλια της Μεσογείου χρησιμοποιούσαν την πρόπολη ως φάρμακο, καθώς είχαν διαπιστώσει την αντιφλεγμονώδη δράση της. Ο Ιπποκράτης την σύστηνε για την επάλειψη ελκών και εγκαυμάτων. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες στις εκστρατείες τους είχαν πάντα στις αποσκευές τους πρόπολη, ενώ οι Αιγύπτιοι την χρησιμοποιούσαν για την ταρίχευση των νεκρών. Σήμερα η πρόπολη χρησιμοποιείται ευρέως ως φάρμακο, είτε ως αυτούσιο σκεύασμα, είτε ως συστατικό άλλων σκευασμάτων. Οι κυριότερες ερευνητικά τεκμηριωμένες ιδιότητες της πρόπολης είναι η αντιφλεγμονώδης δράση της, βάση της οποίας διεγείρει την κινητικότητα των μικροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού και καταστέλλει κάποια ένζυμα, τα οποία επιτρέπουν σε μία φλεγμονή να αναπτυχθεί. Επίσης η πρόπολη έχει ευρύ αντι-ιικό φάσμα, ενώ η δραστικότητά της εναντίον των ιών ενισχύεται σημαντικά σε συνδυασμό με την γύρη και τον βασιλικό πολτό (έχει πιστοποιημένη δράση κατά των ιών, συμπεριλαμβανομένου της γρίπης, του Η1Ν1 και Η1Ν3). Η αντιμυκητιακή της δράση έχει επιβεβαιωθεί και πρακτικά εναντίον κολοβακτηρίων και άλλων βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων. Επιπρόσθετα η αντιοξειδωτική της δράση εκδηλώνεται με την σάρωση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου, ενώ παράλληλα προστατεύει την βιταμίνη C από την οξείδωση.
Το αιθέριο έλαιο μύρου (commiphora myrrha) έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, επουλωτικές, συσφικτικές, τονωτικές και αντιικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως τα εκζέματα, το αφυδατωμένο δέρμα και οι ρυτίδες. Είναι ιδανικό για τις ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες.
Το αιθέριο έλαιο λιβάνι έχει πολυτελές ανατολίτικο άρωμα το οποίο αναζωογονεί και ηρεμεί. Είναι αντισηπτικό και αναπλαστικό. Είναι ιδιαίτερα αντιγηραντικό και βοηθά στην καταπολέμηση της χαλαρότητας του δέρματος. Ενισχύει την ενυδάτωση σε βάθος, την ανάπλαση και την ελαστικότητα του δέρματος και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των ραγάδων και των ουλών.
Τέλος, το αιθέριο έλαιο grapefuit, όπως και το φρούτο, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και βιταμίνη C. Συμβάλει στην αποβολή τοξινών και λοιπών βλαβερών ουσιών από τον οργανισμό. Επίσης σκοτώνει μικρόβια και βακτήρια, γι'αυτό και δρα ενάντια στις δερματικές μολύνσεις. Έχει καταπραϋντικές,  αναζωογονητικές και ενδυναμωτικές ιδιότητες.

Όλα τα φυσικά καλλυντικά για να διατηρήσουν τις ιδιότητες τους πρέπει να συντηρούνται σωστά. Πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος ή μέσα στο ψυγείο. Οι κεραλοιφές μας δεν περιέχουν χημικά συντηρητικά, παρά μόνο πρόπολη η οποία δρα ως φυσικό συντηρητικό.


Ημερομηνία λήξης: 6 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας
(Όλες οι πληροφορίες για τις ιδιότητες των συστατικών είναι αυτές που σχετίζονται με την συγκεκριμένη κρέμα και όχι οι μοναδικές ιδιότητες του εκάστοτε συστατικού)

Πηγές: 
http://www.donkeyisland.gr
http://kallyntikaapospiti.blogspot.gr
http://mathimataygeias.blogspot.gr
http://el.wikipedia.org
http://www.beauty-vintage.com
http://www.fylaxta.gr


Περιορισμός ευθύνης: Οι πληροφορίες που παρέχονται στο συγκεκριμένο άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτική χρήση. Δεν είναι πρόθεση του συντάκτη να παρέχει συμβουλές για ιατρικά θέματα. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για πιθανά προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου