Υλικά για 6 άτομα:
- 6 κομμάτια φέτα διαστάσεων 5 χ 5 και πάχους 1 εκ.
- 3 φύλλα κρούστας κομμένα στη μέση κατά πλάτος
- 3 κ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
- Για τη σος
- 4 κ. σούπας μέλι
- 2 κ. σούπας ξύδι
Εκτέλεση:
- Σε κάθε μισό κομμάτι φύλλου κρούστας ακουμπάτε στην άκρη ένα κομμάτι φέτα. Το τυλίγετε αναδιπλώνοντας τα πλαϊνά του φύλλου με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να σχηματιστεί φάκελος.
- Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τους 6 φακέλους. Τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να σουρώσουν τα πολλά λάδια.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι με το ξύδι ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Περιχύνετε τους φακέλους με τη σάλτσα μελιού και πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι.
Το σερβίρετε σαν μεζεδάκι για να συνοδεύσετε καλό Τυρναβίτικο τσίπουρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου