Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΦΕΤΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΟΥ




Υλικά για 6 άτομα:
  • 6 κομμάτια φέτα διαστάσεων 5 χ 5 και πάχους 1 εκ.
  • 3 φύλλα κρούστας κομμένα στη μέση κατά πλάτος
  • 3 κ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • Για τη σος
  • 4 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας ξύδι
Εκτέλεση:
  • Σε κάθε μισό κομμάτι φύλλου κρούστας ακουμπάτε στην άκρη ένα κομμάτι φέτα. Το τυλίγετε αναδιπλώνοντας τα πλαϊνά του φύλλου με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να σχηματιστεί φάκελος.
  • Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τους 6 φακέλους. Τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να σουρώσουν τα πολλά λάδια.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το μέλι με το ξύδι ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. 
  • Περιχύνετε τους φακέλους με τη σάλτσα μελιού και πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι.
Το σερβίρετε σαν μεζεδάκι για να συνοδεύσετε καλό Τυρναβίτικο τσίπουρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου