Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ....ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ



Μία εύκολη συνταγή, ένα γιατροσόφι των απανταχού γιαγιάδων...το πιο αποτελεσματικό ενάντια στον βήχα και τον ερεθισμένο λαιμό. Το μέλι με το λεμόνι ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του βήχα και του πονόλαιμου επειδή έχουν αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Πρόσφατη έρευνα έδειξε μάλιστα ότι το μέλι δρα πιο αποτελεσματικά από ορισμένα αντιβηχικά σιρόπια. Για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα ζεστάνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και προσθέστε χυμό από μισό λεμόνι. Προσοχή να μην βράσει....δεν θέλουμε εγκαύματα στον λαιμό!! Αν χρειάζεστε κάτι ακόμα πιο δραστικό προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ουίσκι....και άσπρο πάτο!!
Να μην ξεχνάμε όμως ότι το μέλι με το λεμόνι έχουν και λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Τα θρεπτικά συστατικά του μελιού διαλύουν τα λιπώδη κύτταρα, μειώνουν τη χοληστερόλη και βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το λεμόνι περιέχει πολυφαινόλες με υψηλή αντιοξειδωτική δράση που μειώνουν το σωματικό βάρος και ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Απλώς διαλύστε χυμό μισού λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι μέσα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό -όχι βραστό- και πιείτε το. Είναι μία συνταγή με πολλές παραλλαγές που ακόμα κι αν δεν καταφέρει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στη δική σας περίπτωση, μόνο καλό μπορεί να σας κάνει!!


 Περαστικά σας!!




Περιορισμός ευθύνης: Οι πληροφορίες που παρέχονται στο συγκεκριμένο άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτική χρήση. Δεν είναι πρόθεση του συντάκτη να παρέχει συμβουλές για ιατρικά θέματα. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για πιθανά προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου