Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


Κατάλληλα για όσους κάνουν δίαιτα ή προσέχουν τη διατροφή τους

Υλικά:

  • 1 (περίπου) πακέτο φαρίνα ολικής άλεσης
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1 φλιτζάνι σπασμένα καρύδια
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 5-6 κ.σ. μέλι

  • Εκτέλεση:

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τελευταίο το αλεύρι. Στο χυμό πορτοκάλι διαλύουμε τη σόδα να αφρίσει και ζυμώνουμε καλά να γίνει μαλακιά η ζύμη και να μην κολλάει. Αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Κάνουμε μπαλάκια ίσα με ένα καρύδι και τα πατικώνουμε, τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου