Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΜΕΡΑΚΛΗ



Υλικά (για 4-6 άτομα) :
  • ½ κιλό κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • λίγο λάδι ή βούτυρο
  • ½ κιλό ρύζι
  • 1 κρεμμύδι 
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • κάρυ (1 κουταλιά του γλυκού τουλάχιστον)
  • μαϊντανός
Εκτέλεση :
  • Τσιγαρίζουμε με πολύ λίγο λαδάκι το κρεμμύδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο προσθέτοντας πολύ λίγο νερό (όχι να επιπλέει) και το αφήνουμε να βράσει.  Ανακατεύουμε κάθε λίγο για να πάρει από όλες τις μεριές καλά.
  • Παράλληλα βράζουμε το ρύζι (γίνεται τέλειο με το ρύζι γιασμίν) σε αναλογία 2 μέρη νερού προς ένα μέρος ρύζι. Δε θα το στραγγίσουμε, αλλά θα το αφήσουμε να απορροφήσει τα υγρά του. Μπορούμε στο τέλος να ρίξουμε στο ρύζι και μια κουταλιά βούτυρο και να το ανακατέψουμε (προαιρετικό).
  • Γυρνάμε στο κοτοπουλάκι μας πάλι, το οποίο έχει βράσει λίγο και τότε ρίχνουμε το κάρυ, το ούζο και το μέλι (κάθε υλικό που ρίχνουμε το ανακατεύουμε λίγο με το κοτόπουλο κι έπειτα ρίχνουμε το επόμενο), αλάτι και πιπέρι και αν θέλουμε μαϊντανό.
  • Αφού το αφήσουμε κάποια ώρα να δέσει με τα νέα υλικά και βράσει καλά, ρίχνουμε το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και ... πεντανόστιμο!
Εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος: αν θέλουμε πριν ρίξουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, μπορούμε να βγάλουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου σε ένα πιάτο και ύστερα να ρίξουμε το ρύζι στην κατσαρόλα. Με τον τρόπο αυτό θα είναι πιο εμφανίσιμο στο πιάτο και όχι τόσο τουρλού με όλα τα υλικά μαζί, όπως στην πρώτη περίπτωση. Αν κι εγώ που το έφτιαξα «τουρλού» ήταν ... άψογο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου