Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

ΣΟΛΩΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ


Υλικά :
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 λεμόνι
  • τζιν
  • 1 κουταλιά μέλι
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση :
  • Πλένουμε καλά τα φιλέτα σολομού φορώντας γάντια (γιατί αλλιώς τα χέρια μας θα μυρίζουν για 2 ημέρες).
  • Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ, και ρίχνουμε από πάνω αρκετό τζιν.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα μπρικάκι το χυμό του λεμονιού με μια κουταλιά μέλι. Όταν γίνει ομοιόμορφο μείγμα, το ρίχνουμε και αυτό πάνω στο σολομό.
  • Αφού αλατοπιπερώσουμε το σολομό, κόβουμε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε επάνω στα φιλέτα.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου