Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΜΕ ΤΑ... ΦΑΡΜΑΚΑ


Όσοι πιστεύουν ότι το μέλι χρησιμεύει μόνο για να μας γλυκαίνει με τη μοναδική του γεύση, κάνουν λάθος.
Λίγες τροφές μπορούν να συγκριθούν μαζί του όσον αφορά την πληθώρα των ευεργετικών για τον οργανισμό μας ιδιοτήτων που έχουν.
Δείτε γιατί το μέλι εκτός από το ντουλάπι των τροφών, μπορεί άνετα να μπει και σε εκείνο με τα... φάρμακα.
Είναι αντιβακτηριακό
Πολλές έρευνες δείχνουν ότι τα μικρά κοψίματα και οι εκδορές στο δέρμα μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με το μέλι. Οι μέλισσες προσδίδουν στο μέλι μια πρωτεΐνη που σκοτώνει τα βακτήρια. Επίσης το μέλι περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποία βοηθά στον καθαρισμό και την επούλωση των πληγών. Όσο πιο σκούρο είναι το μέλι, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντιβακτηριακή του δράση.
Μπορεί να βοηθήσει με τις αλλεργίες
Έχετε κρυολογήσει και έχετε συνάχι; Επειδή το μέλι περιέχει γύρη από τα τοπικά φυτά της περιοχής/χώρας που κατοικείτε, είναι και ένα φυσικό τονωτικό του ανοσοποιητικού σας συστήματος, αφού αυξάνει την ικανότητά σας να προστατευθείτε από αλλεργικές αντιδράσεις στα φυτά αυτά.
Μπορεί να βοηθήσει με το βήχα
Μια κουταλιά μέλι "κατεβαίνει πιο εύκολα" και ευχάριστα στον λαιμό από ό,τι ένα σιρόπι βήχα και μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μέλι είναι ανώτερο από την ουσία δεξτρομεθορφάνη που περιέχεται στα αντιβηχικά για χαλάρωση του νυχτερινού βήχα στα παιδιά με κρυολογήματα.
Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά
Όπως η μαύρη σοκολάτα και το κόκκινο κρασί, έτσι και το μέλι είναι γεμάτο με φλαβονοειδή, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις καρδιακές παθήσεις και τη φλεγμονή, καθυστερούν την εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Περιορισμός ευθύνης: Οι πληροφορίες που παρέχονται στο συγκεκριμένο άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτική χρήση. Δεν είναι πρόθεση του συντάκτη να παρέχει συμβουλές για ιατρικά θέματα. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για πιθανά προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου