Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Υλικά :
  • 1 κιλό χοιρινό (μπούτι)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 9-10 μανιτάρια άσπρα
  • 120 γρ. μέλι
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • κάρδαμο
  • εστραγκόν
  • γλυκάνισο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση :


Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους, το κρεμμύδι σε λωρίδες και τα μανιτάρια σε 4 κομμάτια. 

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε το κρέας και βάζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Αφού τσιγαριστούν βάζουμε ξανά το κρέας. 

Προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό του πορτοκαλιού και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά. 

Μετά από 10 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. 

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι (μπασμάτι) ή με τηγανιτές πατάτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου