Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ



Συστατικά:
  • 1/2 κουταλάκι κλωστίτσες σαφράν
  • 2 κουταλιές βραστό νερό
  • 10 σπόρους κακουλέ
  • 4 κουταλιές μέλι
  • 5-6 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι ωμά φιστίκια Αιγίνης
  • κανέλα

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το σαφράν στο βραστό νερό και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα φιστίκια, το κακουλέ, το μέλι ελαφρά ζεστό σε μπεν μαρί για να είναι πιο ρευστό και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το κρύο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρίσει το μείγμα. Μοιράζουμε σε ποτήρια και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια χοντροαλεσμένα και την κανέλα. Σερβίρουμε αμέσως....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου