Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

ΤΣΑΪ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ




Υλικά
Για 2-4 άτομα:
  • 1 λίτρο ανθρακούχο νερό  
  • 700ml ζεστό νερό περίπου στους 70 βαθμούς
  • 2-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3-4 φακελάκια από πράσινο τσάι
  • 150 ml τσίπουρο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι 





Εκτέλεση

Διαλύστε τη ζάχαρη σε ¾ της κούπας (200 ml) ζεστό νερό και βράστε τη μέχρι να γίνει σιρόπι.

Ρίξτε τα φακελάκια τσαγιού στο υπόλοιπο νερό ( 500 ml) και αφήστε το για 4 περίπου λεπτά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.

Σε ένα δοχείο αναμείξτε το τσάι και το μέλι και το τσίπουρο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε σε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση το μείγμα του τσαγιού και συμπληρώνετε με ανθρακούχο νερό.

Σερβίρετε το μια φέτα λεμόνι!



Απολαύστε με καμουφλαρισμένο γαλακτομπούρεκο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου