Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ




Υλικά:

Για 4-6 άτομα
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. μελάσα
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα εκτός από το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Το ρίχνουμε στο τηγάνι και το  τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μείγμα μελιού στο τηγάνι και γυρνάμε το κοτόπουλο μια φορά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μεσαία προς χαμηλή.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσει το κοτόπουλο μία χρυσαφί απόχρωση, γυρίζοντας το κοτόπουλο κάθε 5 λεπτά.
Βγάζουμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Γαρνίρετε με ρύζι.


Καλή σας όρεξη...



Πηγή:
http://www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου