Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΜΕΛΙΟΥ





Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προξενεί καμία αλλαγή στη θρεπτική και βιολογική του αξία.
Ο χρόνος κρυστάλλωσης εξαρτάται από την φυτική προέλευση του μελιού, τη 
σύνθεση των ζαχάρων, την περιεκτικότητα  σε γυρεόκοκους και υγρασία και τη θερμοκρασία.
Καθοριστικός παράγοντας για την κρυστάλλωση είναι η σχέση γλυκόζης/φρουκτόζης, γλυκόζης/ υγρασίας,  η γύρη και η παρουσία του ζαχάρου μελιζιτόζη.
Το Κρυσταλλωμένο μέλι δεν είναι χαλασμένο ούτε και νοθευμένο. Για να το ρευστοποιείσετε εύκολα βυθίστε το βάζο με ανοιχτό καπάκι σε σκεύος με ζεστό νερό (μπέν μαρί). Με αυτή τη διαδικασία δεν χάνει καμία από τις βιολογικές και θρεπτικές του ιδιότητες.

2 σχόλια:

  1. Εγω το αφησα για μια μερα στον ηλιο και εγινε οπως ηταν!Αφηστε το καπακι ανοιχτο γιατι μετα θα δυσκολευτειτε να το ανοιξετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και γίνεται, απλά η μέθοδος του μπεν μαρί είναι πιο άμεση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή