Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ


Η επιδερμίδα του σώματος χρειάζεται καθημερινή και βαθιά ενυδάτωση για να διατηρείται λαμπερή και απαλή  Η ενυδατική κρέμα σώματος με μελισσοκέρι, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, βούτυρο καριτέ, βούτυρο κακάο, χαμομηλόνερο, πρόπολη, βιταμίνη Ε και Α και αιθέριο έλαιο βανίλια, προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση και προστασία για κάθε τύπο δέρματος.
Το μελισσοκέρι έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες και βοηθάει το δέρμα να παραμένει μαλακό, λαμπερό και ελαστικό. Είναι πολύ αποτελεσματικό στη φροντίδα του ταλαιπωρημένου από τον ήλιο, τη σκόνη και τη ρύπανση δέρματος, προστατεύοντάς το από την πρόωρη γήρανση, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε λιπαρές ουσίες.
Το λάδι καρύδας βοηθά στην αποκατάσταση του φυσικού pH της επιδερμίδας και δεν φράζει τους πόρους. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, Ε και μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Είναι συμβατό με κάθε τύπο επιδερμίδας επειδή είναι ότι πλησιέστερο στον ανθρώπινο υποδόριο ιστό.
Οι βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2 και Β6, τα ιχνοστοιχεία και τα αιθέρια έλαια που περιέχει το αμυγδαλέλαιο το καθιστούν τον πολυτιμότερο θησαυρό για το δέρμα. Ενυδατώνει σε βάθος, βελτιώνει την επιδερμίδα και διατηρεί τη λάμψη της, καταπραΰνει ερεθισμούς και φλεγμονές, καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης, ανακουφίζει το δέρμα από την ξηρότητα και τον κνησμό.

Το βούτυρο καριτέ αφήνει μια απαλή αίσθηση και λαμπερό αποτέλεσμα. Αναδομεί την επιδερμίδα στο σώμα και θεωρείται εξαιρετικό αντιγηραντικό. Αποτελεί από μόνο του ένα ολοκληρωμένο σύστημα επανόρθωσης και αναδόμησης της γυναικείας ομορφιάς. Προλαμβάνει και θεραπεύει τις ραγάδες σε συνδυασμό με άλλα αιθέρια έλαια. Αλλά πάντα χρησιμοποιείται ως βάση για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο γυναικείο σώμα. Το βούτυρο καριτέ «φυλάσσει» μέσα του 5 διαφορετικά και πολύτιμα φυτικά λιπαρά οξέα, τα οποία και κατακλύζουν το 90% της σύνθεσης του. Τα ευεργετικά αυτά οξέα, χωρίζονται σε στεατικά (Stearic Acid) και ελαϊκά (Oleic Acid) λιπαρά. Αυτή ακριβώς η υψηλή σύνθεσή του σε λιπαρά φυτικής σύστασης, δίνει στο βούτυρο καριτέ εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες.  Κυρίως το βούτυρο καριτέ προφυλάσσει και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος –προσόν ανεκτίμητο για καλλυντικό. Προστατεύει το δέρμα από τις εξωτερικές βλαβερές επιθέσεις, από το κάπνισμα, την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση, χάρη στην παρόμοια δράση του με το πράσινο τσάι. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις  10 φαινολικές ουσίες που περιέχει το Βούτυρο Καριτέ, οι 7 είναι Κατεχίνες (catechins) οι οποίες εντοπίζονται και στο Πράσινο Τσάϊ. Οι κατεχίνες εκτός από την σύσφιξη και την αναζωογόνηση που προσφέρουν είναι πλέον γνωστό ότι είναι εξαιρετικά αντιγηραντικές, καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. To Βούτυρο Καριτε είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες Ε και Α. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες έρευνες στον τομέα της αντιγήρανσης,  η βιταμίνη Α ειδικά σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε είναι η μόνη που όχι μόνο μπορεί να σταματήσει τον χρόνο, αλλά και  να τον γυρίσει πίσω. Τα λάδια φέρνουν μονιμότερα αποτελέσματα από τα πανάκριβα προϊόντα των μεγάλων εταιρειών ενώ η αλλαγή και η αναζωογόνηση που προσφέρουν δεν έρχεται επιθετικά, αλλά  σταδιακά. Η λάμψη και η φροντίδα βέβαια θα φανεί από την πρώτη ώρα όμως ο χρόνος προς τα πίσω, θα γυρίσει μετά από ένα χρόνο εντατικής φροντίδας με το προϊόν. Οι βιταμίνες Α και Ε λοιπόν, έχουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων.
Το βούτυρο κακάο στη κυριολεξία απεχθάνεται τις ραγάδες. Γι' αυτό τις εξολοθρεύει όπου τις βρίσκει, τις λειαίνει και δεν αφήνει να αναπτυχθούν καινούργιες. Η δύναμή του οφείλετε στην βιταμίνη Ε. Μια βιταμίνη που κάνει το δέρμα να λάμπει. Το βούτυρο κακάο είναι δημοφιλές για την αντιγήρανση που προσφέρει.  Συσφίγγει τους ανοιχτούς πόρους και τις ουλές στο δέρμα. Κάνει λεύκανση, μαλακώνει την επιδερμίδα και την κάνει ελαστική και φρέσκια. Είναι ένα ιδανικό καλλυντικό για τις ξηρές και γερασμένες επιδερμίδες. Η επουλωτική ρυθμιστική δύναμη που κρύβει το βούτυρο κακάο, οφείλεται στη βιταμίνη Κ που περιέχει. Δε χρειάζεται φυσικά να πούμε ότι τα λιπαρά του είναι φυτικά και όχι ζωικά. 
Το χαμομηλόνερο έχει ηρεμιστικές, τονωτικές, βακτηριοκτόνους και αντισηπτικές ιδιότητες. Είναι γνωστό για την καταπραϋντική του δράση σε ερεθισμένα δέρματα και για την ανακούφιση που προσφέρει στην καταπονημένη επιδερμίδα.
Η πρόπολη έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, γνωστές από την αρχαιότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφερόταν και ως «μαύρο κερί». Λαοί οι οποίοι ευδοκίμησαν στα παράλια της Μεσογείου χρησιμοποιούσαν την πρόπολη ως φάρμακο, καθώς είχαν διαπιστώσει την αντιφλεγμονώδη δράση της. Ο Ιπποκράτης την σύστηνε για την επάλειψη ελκών και εγκαυμάτων. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες στις εκστρατείες τους είχαν πάντα στις αποσκευές τους πρόπολη, ενώ οι Αιγύπτιοι την χρησιμοποιούσαν για την ταρίχευση των νεκρών. Σήμερα η πρόπολη χρησιμοποιείται ευρέως ως φάρμακο, είτε ως αυτούσιο σκεύασμα, είτε ως συστατικό άλλων σκευασμάτων. Οι κυριότερες ερευνητικά τεκμηριωμένες ιδιότητες της πρόπολης είναι η αντιφλεγμονώδης δράση της, βάση της οποίας διεγείρει την κινητικότητα των μικροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού και καταστέλλει κάποια ένζυμα, τα οποία επιτρέπουν σε μία φλεγμονή να αναπτυχθεί. Επίσης η πρόπολη έχει ευρύ αντι-ιικό φάσμα, ενώ η δραστικότητά της εναντίον των ιών ενισχύεται σημαντικά σε συνδυασμό με την γύρη και τον βασιλικό πολτό (έχει πιστοποιημένη δράση κατά των ιών, συμπεριλαμβανομένου της γρίπης, του Η1Ν1 και Η1Ν3). Η αντιμυκητιακή της δράση έχει επιβεβαιωθεί και πρακτικά εναντίον κολοβακτηρίων και άλλων βακτηρίων, μυκήτων και παρασίτων. Επιπρόσθετα η αντιοξειδωτική της δράση εκδηλώνεται με την σάρωση των ελεύθερων ριζών οξυγόνου, ενώ παράλληλα προστατεύει την βιταμίνη C από την οξείδωση.
Το αιθέριο έλαιο της Βανίλιας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την νευρικότητα, τις αϋπνίες, το στρες, την ένταση και την κατάθλιψη. Θεωρείται ότι προκαλεί ένα ευχάριστο συναίσθημα ευεξίας παρόμοιο με την κατανάλωση σοκολάτας. Η χρήση της κρέμας σώματος με βανίλια μπορεί να είναι χαλαρωτική, αναζωογονητική, ακόμα και αφροδισιακή.



Ημερομηνία λήξης: 6 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας
(Όλες οι πληροφορίες για τις ιδιότητες των συστατικών είναι αυτές που σχετίζονται με την συγκεκριμένη κρέμα και όχι οι μοναδικές ιδιότητες του εκάστοτε συστατικού)

Πηγές:


Περιορισμός ευθύνης: Οι πληροφορίες που παρέχονται στο συγκεκριμένο άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτική χρήση. Δεν είναι πρόθεση του συντάκτη να παρέχει συμβουλές για ιατρικά θέματα. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για πιθανά προβλήματα υγείας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου