Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

BAVETTE ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά (για 2 άτομα) :

  • 8 γαρίδες Νο.1 ολόκληρες
  • 12 κυβάκια τυρί φέτα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • μισό πακέτο μπαβέτε (bavette)
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγο λευκό κρασί
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε μόνο με την ουρά.
  • Παίρνουμε τα κεφάλια και τα σπάμε μέσα σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό και λίγο λευκό κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
  • Σοτάρουμε τις γαρίδες σε τηγάνι με φρέσκο κρεμμύδι τις σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο ζωμό και τα αφήνουμε λίγο να σοταριστούν όλα μαζί.
  • Έχουμε βράσει τα μπαβέτε σε νερό με λίγο λάδι, τον υπόλοιπο ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι κρέμα γάλακτος και μέλι. Ρίχνουμε τα μπαβέτε, τα γυρνάμε όλα μαζί και στο τέλος ρίχνουμε μερικά κυβάκια τυρί φέτα. Τα γυρνάμε μόνο μια φορά ακόμα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου